In der ersten Bar der IGNIV-Restaurants wird gehobener Trinkgenuss mit entspannter Kulinarik zum Teilen vereint. Im stilvollen Ambiente des Marktgasse Hotels zelebriert das Team um Head Barkeeper Philipp Kössl die Leidenschaft für eine klassische Barkultur: Echtes Handwerk gepaart mit kreativem Können und herzlicher Gastlichkeit macht aus der IGNIV Bar einen perfekten Ort zum Verweilen.


Die Signature Drinks, eigens kreierte Sharing-Cocktails und fein abgestimmte Mocktails werden aus besten Ingredienzen stets frisch gemixt. Abgerundet wird die Karte durch Spirituosen und Destillate ausgesuchter Herkunft sowie eine Auswahl besonderer Champagner. Zum Teilen und Geniessen reicht das Küchenteam um Daniel Zeindlhofer herzhaft zubereitete IGNIV-Snacks.

Küchenchef Daniel Zeindlhofer und Gastgeberin Ines Triebenbacher (c) Gaudenz Danuser

Seit Anfang Oktober gibt es in der IGNIV Bar die sogenannte Sharing Experience. Für noch mehr entspannten Genuss serviert das Team ein eigens für die IGNIV Bar kreiertes Menü aus 4 Snacks, 5 Vorspeisen, 2 Hauptgängen, 3 Desserts und dem IGNIV Candy Store. Der Preis: CHF 95.00.

DRINKS (EN):

BLOODY ROSEMARY
This drink is one of our non-alcoholic Signature Drink. (drink in the bird shaped glass)

Ingredients:
Fresh Blood Orange Juice, Rosemary flavoured Kombucha, homemade ginger sirup, Red Beetroot Powder, soda water, sage leaves (garnish)

Process:
Step 1: Bottle/Ingredient set up
Step 2: preparing glass and shaker tin
Step 3: adding red beetroot powder
Step 4: adding homemade ginger sirup
Step 5: adding fresh blood orange juice
Step 6: adding rosemary flavoured Kombucha
Step 7: putting the garnish aside
Step 8: adding ice
Step 9: pour the drink into the bigger tin
Step 10: shaking
Step 11: double strain
Step 12: pour the drink from the tin into the bird glass Step 13: adding soda water
Step 14: adding the glass straw
Step 15: adding 3 sage leaves for garnish
Step 16: smile and serve as quickly as possible 🙂

ICE SAGE
This drink is one of our non-alcoholic Signature Drinks.

Ingredients:
Pineapple Juice, homemade sage syrup, fresh lime, sea buckthorn syrup, tonic water

Process:
Step 1: bottle, glass and mixing glass set up
Step 2: adding homemade sage syrup into chilled mixing glass
Step 3: adding sage syrup
Step 4: adding freshly squeezed lime juice
Step 5: adding pineapple juice
Step 6: pack the mixing glass with ice cubes
Step 7: give it a proper stir until it is chilled down nicely
Step 8: add big „ice stick“ to your highball glass
Step 9: use julep strainer to strain the drink into your glass
Step 10: top up with Tonic water till the „washline“
Step 11: give it one more quick stir to make sure it is all mixed properly
Step 12: add golden straw
Step 13: adding the 2 sage leaves and pineapple „clipped“ together on top of the drink Step
14: smile and serve as quickly as possible 🙂

ZURICH TO THE FUTURE
This drink is one of our alcoholic Signature Drinks. (A twist on a classic cocktail called „Adonis“ from the mid 1880`s)

Ingredients:
Amontillado Sherry „Los Arcos“ Lustau, Antica Formula Vermouth,
Dolin Rouge Vermouth, Cold Brew Coffee Essence, nicely cut orange peel for garnish

Process:
Step 1: set up bottles, glasses, chilled mixing glass and garnish
Step 2: adding 1 bar spoon of cold brew coffee essence
Step 3: adding Dolin Rouge vermouth
Step 4: adding Antica Formula vermouth
Step 5: adding Amontillado „Los Arcos“ from Bodegas Lustau
Step 6: fill the mixing glass with ice
Step 7: give it a quick stir to chill it down slightly – don`t over stir
Step 8: straining the drink through a julep strainer into a chilled „Nick & Nora glass“ Step 9:
express the oils of an orange peel on the surface of the drink
Step 10: give the stem a quick wipe with the orange peel and clip it on the rim of the glass
Step 11: put the drink on a slate coaster
Step 12: smile and serve as quickly as possible 🙂